Home » Plus Starren twee jaar lang (2018-2020) trotse bezitter van de MVO Award.

Plus Starren twee jaar lang (2018-2020) trotse bezitter van de MVO Award.

Gepubliceerd op 19 februari 2019 om 12:43

“Voor ons is het centraal zetten van de mens in de organisatie niets nieuws, dat doen we al zeker 10 jaar”, aldus Pascal Starren, eigenaar van Plus Starren in Maastricht. “Natuurlijk vinden we het belangrijk om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans te geven om bij ons te werken en werkervaring en contacten op te doen. Echter, wat ons betreft gaat maatschappelijk ondernemen veel verder. Wij realiseren ons als geen ander dat een supermarkt ook een sociale functie heeft. Zo zijn we sinds jaar en dag betrokken bij het verenigingsleven hier in de regio. Het sponsoren van ingrediënten voor het bakken van wafels voor de plaatselijke Harmonie, waarmee nieuwe instrumenten voor jeugdleden gekocht kunnen worden, is daar een mooi voorbeeld van.

Toen we van buurtbewoners vernamen dat er in de buurt behoefte was aan een ontmoetingsplek, hebben we een uitgebreide koffiecorner gebouwd in onze zaak, waar mensen de hele dag door van harte welkom zijn om een kopje koffie met wat lekkers te nuttigen en om gezellig samen te zijn. We dragen ons steentje bij om de huiskamer ‘Groet Geluk’ hier in de buurt mede mogelijk te maken. De voetbalkantine wordt dan omgetoverd tot ontmoetingsplek voor ouderen uit de buurt.. Het zijn allemaal misschien kleine dingen, maar juist de kleine dingen kunnen in de perceptie van mensen een wereld van verschil maken, zo is onze overtuiging."

De Immens MVO Award Maastricht-Heuvelland is een tweejaarlijkse Award voor werkgevers die structureel het verschil maken door maatschappelijk verantwoord te ondernemen, met name op het gebied van de ‘P’ van People. Plus Starren mocht de award eind 2018 in ontvangst nemen tijdens de Maastricht Awards.

«